Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Τι πρέπει να τρώτε πριν και μετά την προπόνηση Part 1

Tα πιο σημαντικά γεύματα κατά την διάρκεια της μέρας, στην διατροφή κάποιου που ασχολείται με το bodybuilding/fitness.(part 2)

Πριν την προπόνηση


Προ-προπονητικό γεύμα  ονομάζουμε το γεύμα το οποίο καταναλώνεται ανάμεσα σε ενα διάστημα 3 ωρών πριν απο την προπόνηση μας. Επιλέγοντας τα σωστά συστατικά στην σωστή ποσότητα όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, επιτυγχάνετε τα εξής :

Περισσότερη ενέργεια: Γεμίζοντας τις αποθήκες γλυκογόνου (αποθήκες ενέργειας) πριν απο την προπόνηση μπορεί να βελτιώση κατά πολύ την απόδοση και την αντοχή σας μέχρι το τέλος. Ειδικά σε μια υποθερμιδική δίαιτα με χαμηλούς υδατάνθρακες, η προπόνηση θα μοιάζει πολύ δύσκολη και κουραστική.

Προστασία των κερδισμένων μυών: Όταν γυμνάζεστε σκληρά, το σώμα βρίσκεται σε καταβολικό περιβάλλον και ψάχνει να βρει μορφές ενέργειας να καταναλώσει σαν καύσιμο. Ένα καλό προ-προπονητικό γεύμα θα προστατέψει τους μυς σας και θα βοηθήσει στην αποκατάσταση αργότερα.

Αύξηση μυικής μάζας: Λαμβάνοντας την σωστή ποσότητα πρωτείνης θα οδηγήσει στην βραδεία απελευθέρωση αμινοξέων στο αίμα, ενισχύοντας μετά την πρωτεινοσύνθεση. Κατά συνέπεια την ώρα που γυμνάζεστε και αιματώνεται ο μυς, θα πηγαίνουν στον μυ θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την ανάπτυξη του.

Τι πρέπει να τρώτε


Πρωτείνη: Πρωτείνη και άγιος ο Θεός. 20-40 γραμμάρια πρωτείνης είναι αρκετά για να εξασφαλίσετε τα κέρδη σας απο προηγούμενες προπονήσεις. Μια ομελέτα με 5 ασπράδια και 2 κρόκους, μαζί με ενα shaker καθαρής πρωτείνης είναι υπερ-αρκετά για να καλύψει τις ανάγκες σας σε πρωτείνη. Κοτόπουλο, γαλοπούλα, άπαχο γιαούρτι είναι καλές επιλογές επίσης

Υδατάνθρακες: Εδώ διαλέγουμε υδατάνθρακες χαμηλού γλυκεμικού δείκτη, που θα γεμίσουν τις αποθήκες γλυκογόνου βοηθώντας έτσι το σώμα μας να αντεπεξέλθει σε μια βαριά προπόνηση. Εδώ διαλέγουμε τυρί cottage, γλυκοπατάτα, μπρόκολο, μπανάνα ή μέλι θεωρούνται καλές προ-προπονητικές τροφές.

Θερμιδικά, 400-500 θερμίδες θεωρούνται αρκετές για να ικανοποιήσουν την ανάγκη σας για ενέργεια. Συνδιάστε το γεύμα σας με 2 ποτήρια νερό ή 1 φλυτζάνι πράσινο τσάι. Μπορείτε να προσθέσετε και ελάχιστα φρούτα για να καλύψετε τις θερμίδες όπως 1 μήλο ή 1 πορτοκάλι.

"S"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...