Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Κοπτικά tips: 20 απλοί μέθοδοι που θα σε βοηθήσουν στην γράμμωση vol.2



...Συνέχεια απο Κοπτικά tips: 20 απλοί μέθοδοι που θα σε βοηθήσουν στην γράμμωση vol.1


11. Αλλαγή προγράμματος

Το να παίζεις καλοκαίρι το ίδιο βαριά όπως παίζεις τον χειμώνα είναι ένα τεράστιο βάσανο, βάσανο που επιβαρύνει ολόκληρο το σώμα και φυσικά την απόδοση σου, δεδομένου ότι οι θερμίδες είναι λιγότερες, άρα και και λιγότερη η ενέργεια που θα διαθέσεις. Ξεκίνα με λιγότερα σετ και πρόσθεσε μερικές ασκήσεις απομόνωσης ώστε να δώσεις περισσότερο βάρος στα σημεία όπου υστερείς, μην ξεχνάς όμως να παίζεις με ένταση και με μικρά διαλείματα, ώστε να κρατάς ψηλά τους παλμούς.

12. Λιποδιαλύτες

Πάντα ένας καλός λιποδιαλύτης θα σου δώσει παραπάνω ενέργεια, και θα μειώσει το αίσθημα της πείνας, ειδικά αν περιέχει καφείνη. Λόγω της υποθερμιδικής δίαιτας που απαιτεί ένα πρόγραμμα γράμμωσης, η πείνα είναι αυξημένη, αλλά και εδώ ο λιποδιαλύτης θα λειτουργήσει ως φράγμα στο αίσθημα της πείνας. Κάνε την έρευνα σου πριν την αγορά λιποδιαλύτη, βρες τι σε συμφέρει και προπάντων τι δουλεύει. Εμείς θα προτείναμε τον lipo6 της Scitec ή Animal Cuts της Universal. Δουλεύουν και οι 2 καταπληκτικά.



13. Ενεργειακά ποτά - Παγίδες

Σε κάθε γυμναστήριο θα δεις ασκούμενους με redbull και monster ενεργειακά ποτά στο χέρι, εκμεταλλευόμενοι την υψηλή περιεκτικότητα σε καφείνη και λιγότερο σε ταυρίνη. Εδώ έχουμε 2 ενστάσεις, η 1 είναι ότι 1000 φορές καλύτερα να λαμβάνετε καφείνη και ταυρίνη σκέτη σε κάψουλες ξεχωριστά (πουλιούνται πολύ φθηνά στο εμπόριο γύρω στα 10 ευρώ οι 90 κάψουλες) ώστε να αποφύγετε τις περιττές θερμίδες των ποτών και την ζάχαρη.

Η 2 βασίζεται σε μια έρευνα επιστημόνων της Νέας Ζηλανδίας όπου υποστηρίζουν ότι τα συστατικά του redbull και των υπολοίπων ενεργειακών ποτών μπλοκάρουν την καύση του λίπους, και κάνουν την αντίθετη δουλειά απο αυτή που φαντάζονται οι ασκούμενοι οτι κάνουν. Την διαβάσαμε εδώ



14. Αερόβιο

Δεν υφίσταται γράμμωση χωρίς αερόβια άσκηση. Που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε πολλά χιλιόμετρα διαδρόμους ή στεπ, για να φτάσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εάν εκτελείτε αερόβια κατευθείαν μετά τα βάρη, τότε σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας αμινοξέα BCAA για να εμποδίσουν τον καταβολισμό. Λάβετε τα ανάμεσα στα βάρη και την αερόβια.

15. Σαλάτες

Οι σαλάτες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γεμίσετε το στομάχι σας χωρίς καθόλου σχεδόν θερμίδες. Ειδικά άμα συνδιαστούν με μια κονσέρβα τόνο ή βραστό κοτόπουλο αποτελούν ένα ιδανικό γεύμα. Εάν λοιπόν είστε πολλές ώρες στην παραλία ή στην δουλειά, φροντίστε να έχετε ένα ταπεράκι με λίγη σαλάτα μαζί σας για να μην αφήσετε τον οργανισμό νηστικό, πράγμα που θα οδηγήσει στην μείωση του μεταβολισμού.



16. Μην μένετε μόνο στην προπόνηση

Έχεις χρόνο για μια βόλτα; Πηγαίντε. Είσαι στην παραλία; Παίξε ρακέτα, βόλλευ, μπάλα ή απλά κολύμπα λίγο παραπάνω. Όταν σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις κάτι κάντο, έτσι θα κάψεις περισσότερες θερμίδες, το σώμα θα καίει παραπάνω λίπος και φυσικά ο μεταβολισμός θα παραμένει στα ύψη. Απέφυγε την καθιστική ζωή εάν θέλεις ένα καλοσχηματισμένο six pack

17. Γλυκοί πειρασμοί

Όχι δεν αναφερόμαστε στις όμορφες γυναίκες (και άντρες για το αντίστοιχο φύλλο) που τριγυρνάνε στην παραλία. Αναφερόμαστε στους πειρασμούς του καλοκαιριού που θα μας οδηγήσουν στην "Αμαρτία". Παγωτά, μπύρες, ποτά, εδέσματα και άλλα πολλά τα οποία είναι ικανά να χαλάσουν μια πρόοδο βδομάδων. Φυσικά είμαστε εναντίον σε κάθε είδους στέρησης, αλλά μπορείτε εναλλακτικά να τα αντικαταστήσετε με κάτι πιο υγιεινό.

Εάν θέλετε παγωτό προτιμήστε σπιτικό, ή παγωτό 0% ή ακόμα και παγωτό βανίλια χωρίς πολλά πρόσθετα όπως μπισκότα κτλ. Αντί για μπύρα προτιμήστε κρασί, ή παγωμένο πράσινο τσάι. Μείνετε συγκρατημένοι και σκεφτείτε ότι κόπο έχετε κάνει.

18. Ηλιοθεραπεία και μαύρισμα

Όσο αστείο και να σας φαίνεται, ένα μαυρισμένο σώμα μπορεί να κρύψει κάποιες ατέλειες, να αναδείξει όμορφα σημεία και να καλύψει τα αδύναμα. Επίσης ο ήλιος αφυδατώνει, δείχνοντας το σώμα πιο γραμμωμένο. Φυσικά ακολοθούμε πάντα προστασία με αντηλιακές κρέμες και προσέχουμε να μην καθόμαστε πάνω απο 1-1.30 ώρα στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες.

19. Ύπνος

Έλλειψη του ύπνου οδηγεί σε μετατροπή των θερμίδων σε λίπος. Γιαυτό μειώστε τα ξενύχτια και προσπαθήστε να κοιμάστε αρκετές ώρες ώστε να αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητα κιλά.

20. Διατροφή

Το κρατήσαμε για το τέλος, η διατροφή είναι η αρχή και το τέλος. Τρώτε καθαρά και ποιοτικά, καλοκαίρι είναι και σίγουρα θα βρεθείτε σε αρκετές ταβέρνες και εστιατόρια, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πλακωθείτε στα σουβλάκια και τις μακαρονάδες. Προτιμήστε νόστιμα φιλέτα κοτόπουλου με ρυζάκι, καλαμάκια κοτόπουλου, ψαρικά και σαλάτες, και για επιδόρπιο ένα ελαφρύ νόστιμο γλυκό.



Αυτά απο εμάς! Καλό καλοκαίρι!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...